Vandaag precies een jaar geleden waren we onderweg naar Barcelona. Met de auto. En niet eentje op benzine of diesel, maar elektrisch! Dankzij Nissan Nederland konden we deze fantastische pionierstrip maken! Het was meteen dé reden om een half jaar later zelf een Nissan LEAF aan te schaffen.

De #EVRally

Wat was de #EVRally ook alweer? Heel simpel: een rit van Rotterdam Centrum naar Barcelona Centrum, met als win-element de snelst aankomst, verdeeld over drie ritdagen. Zulk soort ritten worden werden nog niet veel gedaan: de laadinfrastructuur was nog niet overal 100% dekkend op de route, dus af en toe omrijden. Met name in Spanje bleek dat het geval. En eens: je moet een elektrische auto vandaag de dag nog redelijk vaak opladen. Maar dat bleek geen enkel punt! Neem wat meer rust, de vakantie begint al bij je eerste laadpunt.

Belangrijkste momenten van de #EVRally

Een paar mooie momenten op een rij:

De start in Rotterdam om 07:00 uur ‘s ochtends.
De eerste laadbeurt in het buitenland: Manhay in België. Perfecte lader van Allego.
Laden in Frankrijk: twee #EVrally auto’s én een Nederlandse vakantieganger. Toevallig in hetzelfde model en zelfde kleur Nissan LEAF. Wachten op je beurt dus (want: 1 lader per locatie in Frankrijk tot op heden).
Gehaald! Strand Barcelona – 16:34 uur!
Finishfeestje in Parc Montjuïc
Op de terugweg naar Nederland: vergissing in ligging laadpunt en niet 100% vol vertrokken. Nét gehaald met 1% accu.
Terug in Oosterbeek na een flinke terugrit! In twee dagen met een extra logeerstop in Frankrijk – het was tenslotte ook een soort vakantie ;-).

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.