Categorieën
case

Mediahuis Limburg

Voor de online platformen van Mediahuis Limburg zijn contentstrategieën ontwikkeld, waarbij ook training en advies is gegeven.

Mediahuis Limburg is naast uitgever van dagblad De Limburger ook eigenaar van diverse online platformen als WijLimurg, Limburgvac en UitTipsLimburg. Voor deze online platformen heb ik de contentstrategie ontwikkeld en het team én de organisatie begeleidt op zowel operationeel/tactisch als strategisch niveau.

Redactionele en branded content

Binnen de contentstrategie is voor elk platform rekening gehouden met zowel redactionele content en branded content proposities. Voor branded content zijn eigen formats, thema’s en onderwerpen uitgewerkt tot concrete proposities. Deze branded content proposities krijgen vervolgens via (nieuwe) partners van Mediahuis Limburg invulling.

Merk en doelgroep in kaart gebracht

Voor elk platform zijn diverse workshops georganiseerd om focus aan te brengen in de contentstrategie, zoals een Betekenis Structuur Analyse en Empathy Mapping. Dit geeft inzicht in merk en de belevingswereld en (content)behoefte van de doelgroep. Op deze manier wordt elke content vanuit het merk ontwikkeld en versterkt het de positionering.

Vanuit alle opgedane inzichten, scan van huidige content én die van (in)directe concurrenten is een complete contentstrategie uitgewerkt. Deze contentstrategie is voor een groot deel de blauwdruk met een aantal vaste elementen. Hierdoor is er een een gestandaardiseerde aanpak ontstaan voor andere en nieuwe initiatieven van Mediahuis Limburg:

  • Analyse van doelgroep en doelstellingen (kpi’s)
  • Unieke verhaal uitwerken van het platform/merk
  • Contentstrategie uitwerken
  • Content ontwikkelen vanuit thema’s, onderwerpen en formats
  • Media en middelen uitgewerkt (e-mailing, social content et cetera)
  • Proces opzetten: rollen, middelen en budgetten
  • Meetbaar maken van de inspanningen

Praktisch toepasbare contentstrategie

De strategie is vervolgens praktisch uitgewerkt. Hierbij zijn de benodigde middelen tot in detail uitgewerkt om ingezet te worden. Denk aan e-mailmarketing, inzet van sociale media en optimalisatie van het platform zelf. En natuurlijk is er rekening gehouden met het meetbaar maken van de inzet van deze middelen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.