Ga je voor het eerst een elektrische auto kopen? Dan moet je op een paar zaken letten. Elektrisch rijden is fantastisch! Stil, Snel, Schoon. Vooral die snelheid, wow! Binnen no-time ben je weg bij een stoplicht en ook inhalen is een makkie. Maar elektrisch rijden moet je ervaren. Je accu moet opgeladen worden en je wilt weten hoe ver je nou echt kunt. Dat kan alleen als je een auto langer dan een uurtje meeneemt. Kortom

Veel dealers snappen dit en vaak mag je hem wel een dag meenemen. Alleen bij Tesla kan dat niet. Je kunt natuurlijk altijd een verhuurdienst als Snapcar gebruiken om een elektrische auto in de buurt te vinden.

Elektrische auto kopen? Eerst flink proefrijden.

Ga lekker op pad! Plan een bezoek aan familie of een ander uitje. Zorg ervoor dat je de route op Chargemap.com bekijkt en download de App op je telefoon. Voor je gemoedsrust: zoek een snellader op die binnen de marge van 20% accu valt. Zo krijg je geen extreme laadstress.

Rij je veel op de snelweg, dan gaat je accu sneller leeg dan binnendoor. Logisch, dat is met elke auto. Maar bij een elektrische auto merk je het wat sneller. Wat nog meer invloed heeft op de accu-capaciteit:

  • Kou: hoe kouder, hoe slechter accu’s presteren. Het rijbereik is zo’n 20% minder dan in de zomer. Pas je snelheid aan en warm je auto vast voor (bijna alle elektrische auto’s kunnen dat. Op afstand en met de timer. Extra voordeel: nooit meer krabben!
  • Wind: tegenwind is ook niet heel fijn.
  • Regen: door regen is de weerstand op de weg een stuk slechter. Samen met wind een minpunt voor je accu en dus rijbereik.

 


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.