Slijtage, zoals bij een benzine-auto heb je bij een elektrische auto amper. Er zitten niet veel bewegende onderdelen in een volledig elektrische auto. Natuurlijk let je op de bandenslijtage en de staat van het interieur. Het belangrijkste onderdeel bij een elektrische auto is de accu. Maar hoe check je de accustatus en daarmee het rijbereik? Een paar voorbeelden:

  • Bij een Nissan LEAF kun je de status van de accu aflezen in het display in de auto (zie afbeelding hieronder bij Accu capaciteit). Het aantal streepjes aan de rechterkant neemt na een aantal jaar af. Elke streepje staat voor ongeveer 8% capaciteitsvermindering.
  • Vraag op het Nissan Electric Forum of er iemand in de buurt woont met een zogeheten ODB-dongle en de App LeafSpyPro. Daarmee kun je zeer nauwkeurig de capaciteit van de accu controleren.
  • Een Renault Zoe koop je eigenlijk zonder accu: die huur je. Mocht de accu té versleten zijn, dan kun je vide de dealer een vervangende accu krijgen.
  • Informatie over andere auto’s wordt op een later moment aangevuld
Accustatus na laatste laadbeurt, bereik en percentage accu. Geheel rechts zie je de accu capaciteit – hoeveel stroom kan er nog in de accu.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.