Vandaag heeft Volkswagen zijn nieuwe dienst WeShare gelanceerd in Berlijn. Met 1500 elektrische e-golfs is het een enorme lancering. Samen met een zeer simpele App en een eenvoudig registratieproces (‘5 stappen in 5 minuten’) huur je voor slechts € 0,19 cent per minuut een auto.

Gebruik en opladen

Met de App heb je in één overzicht de dichtstbijzijnde auto gelokaliseerd en zie je hoe vol deze is en hoeveel kilometer nog over is. De grootste uitdaging lijkt me dat gebruikers de auto aankoppelen. Er zijn, volgens WeShare zelf, 400 oplaadpunten in Berlijn. Welke incentive is er om een laadpaal te zoeken en deze aan te sluiten?

Bij bekende stepdistributeurs als Lime betalen mensen om de step op te laden (tussen de 3 en 12 euro, afhankelijk van de bereikbaarheid en resterende capaciteit). Bij WeShare lijkt zo’n incentive niet te bestaan. Benieuwd hoe ze dat gaan oplossen!

Meer informatie over WeShare in Berlijn

Meer informatie is te vinden op de website van WeShare en in onderstaande informatiefilms.

Reserveren van een WeShare auto

 

Wie gaat er binnenkort naar Berlijn en test een WeShare-auto?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.