Kennisbank elektrische auto’s

In deze kennisbank publiceer ik veelgestelde vragen en wetenswaardigheden rondom elektrisch rijden. Niet heel technisch, maar gewoon praktisch. Wat kun je nou echt verwachten als je elektrisch gaat rijden.

Elektrische auto kopen

In de sectie elektrische auto kopen vind je alle informatie die je nodig hebt bij het kopen van een elektrische auto. Of dit nou een nieuwe of tweedehands exemplaar is: ik verzamel zoveel mogelijk informatie om gedegen op pad te gaan.

Ga naar het onderdeel elektrische auto kopen

Rijden in een elektrische auto

Wat moet je allemaal weten als je in een elektrische auto rijdt of er binnenkort in gaat rijden. Onderwerpen zoals rijbereik, het uitstippelen van je route en andere tips vind je in het onderdeel rijden met een elektrische auto.

Ga naar het onderdeel rijden met een elektrische auto

Laden

Laden – elke elektrische auto heeft stroom nodig om te kunnen rijden. Maar hoe werkt het? En hoe weet  je waar je moet zijn en hoe snel je weer vol bent? Ook thuisladen komt aan bod!

Ga naar het onderdeel opladen van een elektrische auto


Over mezelf als elektrisch rijder

Zelf rijden we sinds maart 2018 elektrisch (in een Nissan LEAF met 30kWh-accu). Niet eens heel erg lang. Maar voor de aankoop zijn we met ons gezin naar Barcelona gereden in eenzelfde Nissan LEAF. Daar doe je in één klap veel ervaring op ;-). Ook reed ik al eens in de BMW i3, de Renault Zoe en een Tesla. Mijn enthousiasme over elektrisch rijden is groot: het is stil, schoon en super relaxed.